Werken bij Pienter logo Ben jij Pienter?
13 december 2022
4 min

Het traineeship van Demi

Werknemersverhalen

In de rubriek ‘werknemersverhalen’ pluizen we elke maand een nieuw onderwerp uit. Ook gaan we het gesprek aan met het pientere teamlid dat hier meer vanaf weet of soms zelfs verantwoordelijk voor is. Deze week aan het woord: Demi! Demi heeft net bij ons haar traineeship afgerond en mag zich voortaan ‘online marketeer’ noemen. Sinds juli 2022 is ze aan de slag bij Pienter. Een spontane, enthousiaste wervelwind vol goede ideeën en een positieve vibe.

Hi Demi! Jij bent onze pientere trainee. Leuk! We willen je graag wat vragen stellen, zodat anderen ook weten wat het inhoud. Kun je wat over jezelf vertellen

Ja natuurlijk! Mijn naam is Demi, 24 jaar en een echte Assenaar. Je kunt mij omschrijven als enthousiast, vrolijk en leergierig.

 

Ah tof! Die leergierige eigenschap komt natuurlijk goed van pas wanneer je start met wat nieuws. Hoe ben je zo gekomen bij een traineeship en wat deed je hiervoor?

Ik ben afgestudeerd als eventmanager en hoe leuk ik het ook vind om events te organiseren wilde ik een andere kant omgaan. Evenementenbranche is heel dynamisch, maar soms ook onzeker. Het bestaat uit hoog- en laagseizoenen en ik vind het leuk om gewoon constant ‘druk’ te zijn. Daarom ben ik gaan rondkijken naar wat ik nog meer leuk vind. Door de minor communicatie & contentmarketing ben ik op het pad van online marketing gekomen. En toen ben ik mij gaan oriënteren op online marketing.

 

Wat leuk dat je je zo veelzijdig aan het oriënteren bent. Hoe ben je bij Pienter terecht gekomen?

Ik kwam Pienter online tegen via de website, omdat ik zocht naar een baan als online marketeer. Pienter sprak mij enorm aan, omdat de merkwaarden die pienter vertegenwoordigt, zoals nuchter en persoonlijk contact. Daar dacht ik wel goed binnen te passen.

 

Nu ben je gestart bij ons als trainee. Hoe kwam je zo op deze keuze? Gezien je eerst je focuste op een baan als online marketeer?

Nou leuk dat je het vraagt! Nu ik nog niet zoveel ervaring had, leek het mij een goed idee om te beginnen met een traineeship zodat ik alle kneepjes van het vak zou leren. En ik een goede basis hiermee kan leggen als online marketeer. Je kunt nog alle kanten op. Dat pastte ook goed bij mijn onderzoekende en nieuwsgierige houding naar online marketing.

 

We zijn blij met je keuze en natuurlijk met jou! Kun je ons vertellen hoe het is als trainee? Hoe ben je begonnen?

Als trainee bij Pienter leer je ontzettend veel en krijg je direct al veel verschillende taken, waarbij collega’s je goed meenemen in het verhaal zodat je weet wat je moet doen. In het begin kreeg ik veel uitleg en de tijd om zelfstandig mij in te lezen over verschillende onderwerpen. Vervolgens krijg je steeds meer eigen taken toegewezen.

 

Je hebt heel veel geleerd dus. Je bent nu vier maanden trainee bij Pienter. Kun je vertellen wat je momenteel allemaal doet?

Offcourse! Momenteel vul ik mijn dagen met allerlei verschillende en diverse taken, zoals schrijven SEO teksten, live zetten van campagnes, campagnes optimaliseren en contact met verschillende klanten. Zoals nu heb ik mijn eigen klant Brinkzicht, waar Marcel de consultant mij ondersteunt. Samen met mij bekijken we wat er moet gebeuren en hoe we dat moeten aanpakken.

 

Dat klinkt als een hoop nieuwe inzichten, verantwoordelijkheden en meer. Was dit wat je verwacht had van een traineeship?

Niet helemaal. Ik had verwacht dat het vooral theorie zou zijn, terwijl ik nu al veel meer praktische dingen uitvoer. Maar het leren door te doen past heel erg goed bij mij. Dat is een principe binnen Pienter, waarvan ik wel al had verwacht dat dit goed bij me zou passen, maar het is toch leuk als dat ook echt zo is, haha.

 

We hebben het nu vooral gehad over je werk en het traineeship, maar hoe bevalt het met je collega’s? Dat is ook wel belangrijk natuurlijk!

Ik zit heel erg op mijn plek bij Pienter. Ik heb fijne en leuke collega’s. Voor mij is het belangrijk om echt mezelf te kunnen zijn. Zoals ik al zei ben ik enthousiast, vrolijk en soms een flapuit. Het is wel fijn als je collega’s hier leuk mee omgaan en je je gerespecteerd en welkom voelt. Dat is echt wat ik ervaar binnen pienter. Tijd voor een lolletje, er wordt hard gewerkt en stiekem is het toch wel leuk om met meer mensen de snoeppot te vullen.

 

Dankjewel Demi voor je openheid. We hopen nog lang van je te mogen genieten bij Pienter. Succes en ga zo door!

Meer blogs lezen?

Kwaakt het naar meer?

Leren, inspireren en verbinden. Helemaal ons ding! En die kennis delen we graag met jou. Ook pienter worden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen en blogs.

Aanmelden

Ook pienter worden?

Klaar om de wereld van online marketing (verder) te ontdekken? Laat van je horen! Solliciteer op een van onze functies of stuur een open sollicitatie. Wie weet tot snel?
Contact opnemen
 • Bel me terug
  Bel me terug
  Liever op een ander moment?

  Laat je nummer achter en dan bellen wij je terug.

  Bel me terug

  Om goed voorbereid te bellen, helpt het als we alvast een korte beschrijving van je vraag hebben. Niet verplicht, maar wel handig om te weten.
  Geen gehoor of even niet beschikbaar? Geen punt! Geef hier je e-mailadres op, zodat we je een begeleidende mail kunnen sturen wanneer we je niet te pakken krijgen.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik bel jullie
  Ik bel jullie
  Leuk! Laat wat van je horen.
 • Ik mail jullie
  Ik mail jullie
  Wij horen graag van je.